نحوه صحبت کردن ما با مدیرمان روی آینده کاری ما تاثیر می گذارد. ممکن است فکر کنید اگر متخصصی حرفه ای باشید برای پیشرفت کافی است. شاید لازم باشد اما کافی نیست.
چگونه با مدیر خود صحبت کنیم
من هم سال ها اینگونه فکر می کردم. البته حرفه ای بودن برای من لذت بخش بود و از اینکه در همه این سال ها به عنوان یک حرفه ای در امور فناوری اطلاعات شناخته می شدم پشیمان نیستم. احتمالا شما هم به توانایی خود می بالید و این به شما انگیزه می دهد تا به کار خود ادامه دهید.
شما باید بتوانید به توانایی های خود اضافه کنید. نحوه صحبت کردن، شما با مدیر دوست داشتنی شما یکی از توانایی مهم در سیستم کاری است که در این مقاله در باره آن صحبت می کنیم.
شما می توانید کتاب “مدیر دوست داشتنی من” را نیز مطالعه نمایید.
خودتان را جای مدیر خود بگذارید و به این فکر کنید که اگر جای او بودید از کارمندان خود چه می خواستید.
اگر مدیر بدی داشته باشید
حتما می گویید :
با کارمندان خود مهربان خواهم بود.
وضعیت زندگی کارمندان را درک خواهم نمود
برای افزایش حقوق و مزایای کارمند خود تلاش خواهم کرد.
به کارمندان خود احترام خواهم گذاشت
اگر مدیر خود را دوست داشته باشید
احتمالا می گویید:
اگر مدیر شوم، همه کارهایی را انجام می دهم که او انجام می دهد. مدیرم را الگوی خود قرار می دهم.
موضوع به همین سادگی خواهد بود. اگر مدیر خود را دوست داشته باشید به معنای این نیست که او هیچ ایرادی ندارد. همچنین به این معنی نیست که او همه کار برای شما انجام می دهد و شما هیچ خواسته ای از او ندارید.
وقتی مدیر خود را دوست دارید به این معنی است که شما او را در دنیان مطلوب خود جا داده اید. او را به عنوان یکی از افراد قابل اطمینان خود می دانید.
آیا فقط شما باید مدیر خود را دوست داشته باشید.
اینکه شما کسی را دوست داشته باشید و او شما را دوست نداشته باشد بیشتر مانند داستان لیلی و مجنون است. در حالت عادی، ارتباطات انسانی اغلب دو طرفه است. در اغلب موارد، دیگران به تناسب رفتاری که ما با آنها می کنیم، به ما علاقمند می شوند و یا از ما بدشان می آید.
اجازه بدهید اندکی از اطلاعات مهندسی خود استفاده کنیم. مدیر خود را بصورت یک باکس کنترلی تصور کنید. این باکس نسبت به کارآیی شما عکس العمل نشان می دهد. این باکس یک ورودی دارد و یک خروجی. ورودی مدیر شما، کیفیت کار هایی است که او به شما ارجاع می دهد و شما انجام می دهید. خروجی مدیر شما، نوع کارهایی است که او به شما ارجاع می دهد. همچنین به رفتار او، نحوه صحبت او با شما، تلاش او برای گرفتن مزایا و دیگر مواردی است که از نظر ما او را مدیر خوب جلوه می دهد.
این باکس یک فیدبک هم دارد. اگر شما کار را بصورت عالی و حرفه ای انجام دهید بسیار هم عالی است ونشان دهنده خوب بودن ورودی باکس مدیر است. اما اگر فیدبک خوب نباشد، خروجی ضعیف می شود.
فیدبک شما به مدیر می تواند یکی از موارد زیر باشد اما به این موار محدود نمی شود:
لحن و گفتار
ادب و احترام
نحوه ارائه گزارش پیشرفت کار
نحوه بیان توضیحات خواسته شده
زمان و نحوه اطلاع رسانی
فهمیدن آنچه مدیر می خواهد نه آنچیزی که ما فکر می کنیم او می خواهد و بیان آن
راهکار های ارائه شده در زیر به شما کمک می کند تا در توسعه توانایی های خود بکوشید.
- باید بدانیم که چگونه با مدیر خود صحبت کنیم. آنقدر مهم است که باید برای آن وقت بگذاریم، بیاموزیم و تمرین کنیم. شخصا برای بهبود توانایی در صحبت کردن در دوره های سخنرانی و فن بیان استاد بهرام پور شرکت کرده ام. آموزش ها و تمرین های این دوره به من کمک کرد تا ضعف های خود را بدانم و راه های برطرف کردن این ضعف ها را بیاموزم. سپس با تمرین زیاد، ضعف های خود را برطرف کردم.
- دانستن زبان بدن نیز یکی از اصول مهمی است که به ما کمک می کند بدانیم که چگونه با مدیر خود صحبت کنیم. انسان ها بطور ناخواسته رفتار هایی انجام می دهند که برای طرف مقابل بطور ناخواسته تعبیر بدی پیدا می کند. برای مثال وقتی به صندلی تکیه می دهید به نظر می رسد طرف مقابل برای شما اهمیت ندارد. همچنین وقتی نگاه خود را می دزدید و به طرف مقابل نگاه نمی کنید، اینگونه تعبیر می شود که در حال دروغ گفتن و یا پنهان کاری هستید.
- شخصیت شناسی نیز به ما کمک می کند تا به ترجیح های مدیر خود پی ببریم. اگر ترجیح مدیر خود را بدانیم، از صحبت هایی که او را ناراحت می کند پرهیز خواهیم نمود. اگر بدانیم که مدیر ما یک حسی است، سعی خواهیم کرد که مسائل را برای او توضیح دهیم و به جزئیات موضوع بپردازیم. اما اگر بدانیم که او یک شهودی است، چندان وارد جزئیات نمی شویم و به کلیات می پردازیم تا او را خسته نکنیم. در این صورت خواهیم دانست که چگونه با مدیر خود صحبت کنیم.