معرفی کتاب بیشعوری؛ راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناکترین بیماری تارخ بشریت
نام اصلی کتاب: Asshole No More: A selfe-help guide for recovering assholes and their victims
پدید آورنده: خاویر کرمنت
مترجم: محمود فرجامی
ناشر: تیسا
.
`کتاب بیشعوری برروی موضوعی متمرکز شده است که بسیاری از ما روزانه درگیر آن هستیم، اما دلایل آنها را نمی توانیم بفهمیم. برای مثال وقتی مدیر شما از کار شما سر در نمی آورد اما طوری رفتار می کند که شما کارتان را نمی دانید و آن را به درستی انجام نداده اید، شما این رفتار را نمی توانید درک کنید. یا اینکه، کارمندی که فکر می کند با پنهان کاری می تواند ضعف های خود را بپوشاند و چشم پوشی های مدیر خود را به عنوان کم سوادی وی می گذارد، مدیر را شگفت زده می کند. این کتاب بطور جامع به انواع رفتار های غیر متعارف آدمهایی می پردازد که با وقاهت تمام، اطرافیان خود را نادیده می گیرند.
خواندن کتاب بیشعوری با صدای بلند را به شما توصیه نمی کنم. زمانی که این کار را در منزل انجام دادم، دختر کوچکم که به تازگی کلمات را تکرار می کند و سعی در حرف زدن داشت، ناگهان شروع به تکرار کلمه بیشعوری به زبان کودکانه نمود. وقتی که دلیل را بررسی کردم، دریافتم که در این کتاب، در مجموع در حدود ۱۱۰۰ بار از کلمه بیشعور و بیشعوری استفاده کرده است. پراکندگی این کلمه در متن کتاب به گونه ای است که تقریبا در هر سه خط از کتاب یک بار از بی شعور استفاده شده است.
نویسنده کتاب، پیش از اینکه به موضوعات روان شناسی علاقمند شود، یک پزشک در زمینه پروکتولوژی بوده است (Proctology را لطفا خودتان سرچ کنید). شاید به این علت است که در نوشتن کتاب به وفور از کلماتی استفاده نموده است که در محاوره روزانه نمی توان از آنها استفاده نمود. اما به واقع، بدون بکار گیری این الفاظ، وقاهت و نفرت انگیزی رفتار افراد بیشعور را نمی توانست به درستی بیان نماید.
معرفی کتاب بیشعوری
کتاب در ۲۶ فصل نوشته شده است. در مقدمه، نویسنده به سرگذشت خود پرداخته و نحوه پی بردن به بیشعوری خود را شرح داده است.
بخش اول کتاب با نام «چه کسی بیشعور است و چرا یک نفر باید بخواهد بیشعور باشد؟» شامل فصل های اول تا پنچم با عنوان های «سرگذشت فِرِد»، «سرگذشت های دیگر»، «تعریف بیشعوری»، «ماهیت بیشعوری» و «شدت بیشعوری» می باشد.
بخش دوم کتاب با نام «انواع بیشعورها»، بیشعور ها را به هشت نوع مختل تقسیم نموده است. عنوان های فصل های ششم تا سیزدهم به ترتبی عبارت است از: «بیشعور اجتماعی»، «بیشعور تجاری»، «بیشعور مدنی»، «بیشعور مقدس مآب»، «بیشعور عرفان باز»، «بیشعور دیوان سالار»، «بیشعور بیچاره»، «بیشعور شاکی».
در بخش سوم با نام «وقتی جامعه بی شعور می شود» به معظلات فراگیر شدن بیشعوری در جامعه پرداخته و این موضوع را در چند دسته بندی خاص مورد بررسی قرار داده است.
این بخش شامل فصل های چهاردهم تا هجدهم با نام های «تجارتبه مثابه بیشعور»، «دولت به مثابه بیشعور»، «دین به مثابه بیشعور»، «بیشعوری رسانه ای؛ یک اپیدمی واقعی» دسته بندی شده است.
از شما دعوت می شود مقاله ” شخصیت شناسی و MBT در محیط کار” را نیز مطالعه فرمایید.
بخش چهارم کتاب بیشعوری با عنوان «زندگی با بیشعور ها» به مشکلات اطرافیان نزدیک افراد بیشعور پرداخته است.
فصل های نوزدهم تا بیست و سوم در بخش چهارم دسته بندی شده است. این فصل ها به ترتیب به نام های زیر می باشند. «کار با بیشعور ها»، «دوستی با بیشعورها»، «ازدواج با بیشعورها»، «بیشعورِ مادرزاد»، «فرزندانِ والدینِ بیشعور»
بخش پنجم کتاب بیشعوری به عنوان بخش پایانی کتاب با نام «راه نجات»، به موضوع راهکار های درمان بیشعوری پرداخته است. این بخش شامل سه فصل بیست و چهارم تا بیست و ششم با نام های «مراحل درمان»، «وسایل درمان» و «سخن پایانی» می باشد.
در پایان، خواندن کتاب را به شما پیشنهاد می کنم. در هنگام خواندن کتاب اگر احساس کردید که اطرافیان شما خصوصیات مشابهی از آنچه در کتاب آن را بیشعوری معرفی می کند دارند، هیجان زده نشوید. آنها خود نیز نمی دانند که به این بیماری دچار شده اند. و اما در صورتی که به این نتیجه رسیدید که خود شما نیز برخی از این خصوصیات را دارید، خونسردی خود را حفظ کنید. خواندن کتاب را ادامه دهید و به فکر درمان خود باشید تا در سال های پیش رو از زندگی خود لذت بیشتری ببرید.
بهترین وبسایتی که تاحالا دیدم.ازتون متشکرم