مثبت اندیشی از مباحث کلیدی در ارتباط موثر در کار و زندگی است. بالا بردن احساسات مثبت در هر زمان و مکانی کاربرد دارد. اما گاهی اوقات این نیاز بیشتر احساس می شود. با توجه به شرایط پروژه های صنعتی در کشور و رو به اتمام بودن پروژه فاز ۱۹، عدم نیاز به ادامه همکاری با برخی از پرسنل محتمل شده است. از این رو تعداد زیادی از همکاران احساس نا امنی و نگرانی می کنند. این عدم امنیت شغلی در گفتار و افکار همکاران ما تاثیر گذاشته است. توجه به اهمیت مثبت اندیشی در محیط کار در بهبود شرایط کاری به همه همکاران کمک خواهد نمود.
سخنران: مهندس آرش همایونفر
مکان: سالن اجتماعات شرکت پتروپارس
زمان: ۱۸ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵ الی ۱۶
هدیه: کتاب سطل شما چقدر پر است
سخنرانی “رهنمودهای مثبت برای کار و زندگی” با مضمون مثبت اندیشی در محیط کار در چهار بخش ارائه شد. بخش اول در خصوص تاثیر افکار منفی، بخش دوم در مودر تاثیر افکار مثبت، بخش سوم شامل پنج تدبیر مثبت و بخش انتهایی شامل دعوت به اقدام و تقدیم کتاب “سطل شما چقدر پر است” به عنوان هدیه به حضار بود.
در بخش اول سخنرانی، تحقیقات خانم دکتر آلیسون لجروود در خصوص اینکه مردم چگونه فکر می کنند ارائه شد. با توضوحاتی در خصوص تحقیقات ایشان نشان داده شد که توجه انسان ها به افکار منفی بیش از افکار مثبت جلب می شود. همچنین موضوعات منفی ذهن ما را بیشتر درگیر می کند و در خصوص پاسخگویی به سوالاتی با موضوعی منفی، با تامل بیشتری جواب داده می شود.
در ادامه سوال مطرح شد که ” آیا افکار منفی کشنده است؟”. پس از آن با مطرح کردن داستان میراسموس و مرگ های خاموش که در جنگ آمریکا و کره اتفاق افتاده بود، کشنده بودن افکار منفی مورد تایید قرار گرفت.
برای اطلاعات بیشتر مقاله ای در رابطه با موضوع مرگهای خاموش
در کتاب”سطل شما چقدر پر است” را در همین سایت بخوانید.
در این مرحله از سخنرانی از ساختار مغز انسان مطالبی در اختیار مخاطبان قرار داده شد. با توضیحات ارائه شده گفته شد که وظیفه اصلی مغز انسان حفظ بقاء می باشد. مغز انسان همواره در حال بررسی شرایط محیطی و شرایط بدنی می باشد و در تلاش است تا با کم کردن مخاطرات، از زنده ماندن ما اطمینان حاصل کند. به همین دلیل اتفاقاتی با تاثیر منفی برای ما جلب توجه می کنند. ما به آنها توجه می کنیم تا از خطرات پیرامون خود آگاه باشیم. دانستن این نکات به ما کمک می کند تا در پیدا کردن اصول مثبت اندیشی در محیط کار خود بهتر عمل کنیم.
در بخش دوم به بررسی تاثیر افکار مثبت در کار و زندگی ما پرداخته شد. تا پیش از دهه ۱۹۵۰ میلادی دانشمندان روانشناسی به دنبال آن بودند که بدانند چه چیزی در انسان بد است. اما آقای دکتر دونالد کلیفتون تحت تاثیر حادثه میراسموس، بر آن شد تا ببیند چه چیز در انسان خوب است. موضوعی که ایشان مطرح کردند این بود که اگر افکار منفی تا این حد می تواند موثر باشد که باعث مرگ انسان شود، آیا بالا بردن احساسات مثبت می تواند باعث شکوفایی انسان شود.
دکتر دانالد کلیفتون ایده سطل و ملاقه را برای ساده سازی و درک بهتر توجه ما به افکار منفی و مثبت ارائه دادند. طبق این نظریه باید تصور کنیم که هر سخصی یک سطل و یک ملاقه نامرعی دارد. وقتی سطل ما پر باشد احساس مثبت می کنیم و اگر سطل ما خالی شود احساس ناراحتی می کنیم. از سوی دیگر هرگاه به کسی خوبی می کنیم علاوه بر اینکه سطل وی را پر می کنیم سطل خودمان نیز اندکی پر می شود.
از سوی دیگر وقتی به کسی بدی می کنیم در حقیقت از سطل وی کم می کنیم. اما نکته ای که شاید به آن توجه نداریم این است که با بدی کردن به دیگران از سطل خودمان نیز کم می شود و در واقع حال خودمان نیز بد می شود. شاید این امر طبیعی به نظر برسد. خوبی می کنیم سطل ها پر می شود و بدی می کنیم، سطل ها خالی می شود.
نکته در اینجا است که وقتی خوبی می کنیم در اغلب مواقع جملات تشکر آمیز می شنویم. یعنی روند پر شدن سطل ها با یک رفت و برگشت تمام می شود. اما وقتی به کسی بدی میکنم، برای مثال از کسی ایراد می گیریم، طرف مقابل در دفاع از خود به ما بدی می کند. و پس از آن ما هم چون بدی دیده ایم شروع به بدی دیگری می کنیم. از این رو وقتی به کسی بدی می کنیم کم شدن از سطل ما در چند رفت و برگشت بطور پیوسته خالی می شود. از این رو تلاش برای کم نکردن سطل دیگران یکی از اصول اولیه برای ایجاد احساسات مثبت است.
همچنین آقای دکتر کلیفتون در کتاب “سطل شما چقدر پر است”، بر اساس تحقیقات انجام شده، پنج روش برای بالا بردن احساسات مثبت ارائه داده است. این پنج مورد با عنوان پنج تدبیر برای بالا بردن احساسات مثبت شامل: “کم نکردن از سطل دیگران”، “برجسته کردن آنچه درست است”، “یافتن دوستان خوب”، “بخشش بدون انتظار”، “تغییر قانون طلایی” می باشد.
در بخش پایانی سخنرانی نیز به خودمان قول دادیم که کتاب را تا آخر هفته بخوانیم، توانایی های خود را بنویسیم و هر روز آن را مرور کنیم و از سطل دیگران کم نکنیم. این قول ها به ما کمک خواهد کرد که پس از این جلسه سخنرانی نیز به مثبت اندیشی در محیط کار خود فکر کنیم. برای مثبت اندیش شدن نیاز به تمرین داریم.
سخن پایانی در خصوص مثبت اندیشی در محیط کار
در پایان از کسانی که در این سخنرانی حضور یافتند تشکر شد. ز مدیریت منابع انسانی و مدیریت روابط عمومی شرکت پتروپارس تقدیر و تشکر به عمل آمد. همچنین از آقای کاظم هادیان، رئیس آموزش شرکت پتروپارس که در هماهنگ نمودن و اجرایی نمودن این سخنرانی زحمات زیادی کشیدند تشکر شد.
همچنین کتاب سطل شما چقدر پر است به کلیه حضار به عنوان هدیه تقدیم شد.