شغل مناسب

انتخاب شغل؟ شغل مناسب؟ شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد. در شرایطی که همه از بی کاری می نالند چگونه می توان از انتخاب شغل مناسب صحبت کرد. بله ما می توانیم به شغل مورد نظر خود دست یابیم. اما ابتدا لازم است باور خود را عوض کنیم.

جمله معروفی وجود دارد. ” ما باور های خود را زندگی می کنیم”. باورهای ما فیلتر های ذهنی ما هستند. اگر باور داشته باشیم نمی توانیم، حتما بهانه هایی برای نتوانستن خود پیدا می کنیم. اگر باور داشته باشیم که می توانیم، حتما راهی برای انجام دادن آن پیدا می کنیم.

شغل مناسب من کدام است!

همه چیز دست شما است. اگر بخواهید می توانید. اگر بترسید موفق نمی شوید. شغل مناسب شما شغلی است که به انجام آن افتخار کنید. مهم نیست که چه کاری را انجام می دهید. اگر احساس می کنید که با انجام آن انسان مفیدی هستید، شغل مناسب خود را پیدا کرده اید. اگر احساس می کنید که در محل کار خود خوشحال نیستید، لازم است تجدید نظر کنید و شغل مناسب خود را پیدا کنید.

من شغل های مختلف را نمی شناسم چگونه شغل مناسب خودم را پیدا کنم

این یکی از سوالاتی است که زیاد از من می پرسند. اگر قرار باشد شما برای شناخت شغل های مختلف مدتی در آن شغل مشغول شوید نمی توانید به نتیجه خوبی برسید.

علاوه بر آن ما آدم ها موجودات تنوع طلبی هستیم. به خصوص در شرایط زندگی امروز و وجود سیستم های خبری و اطلاع رسانی، خواسته های هر چند سال یک بار بطور کلی عوض می شود.

سال ها قبل اگر پدر نجار بود پسرش کارش را ادامه می داد. یعنی پدر همه عمر خود را در کارگاه نجاری سپری می کرد و از کار خود خسته نمی شد. علاوه بر آن کار خود را به فرزندان خود یاد می داد و آنها را نیز به همان حرفه علاقمند می کرد.

اما امروزه نیاز های ما فرق کرده است. علاوه بر آنکه ادامه شغل پدر دیگر مرسوم نیست، افراد در دوران کاری خود نیز شغل عوض می کنند.

شاید در گذشته نیز افراد از شغل خود ناراضی بودند و شغل خود را دوست نداشتند. اما در آن زمان امکان تغییر شغل به سادگی امروز نبوده است. این درحالی است که پیدا کردن نیاز ها و علاقمندی های شخصی روش هایی دارد که به پیدا کردن شغل مناسب شما کمک می کند.

شخصیت شناسی برای پیدا کردن شغل مناسب شما

آشنایی با شخصیت شناسی می تواند برای شما نقش نقشه گنج را داشته باشد. سال ها پیش آقای برایان تریسی در یکی از سخنرانی های خود تعریف جالبی از انسان کرده بود. او می گفت که مغز انسان مانند یک کامپیوتر بسیار پیچیده است. اما مشکل اینجا است که این کامپیوتر دفترچه راهنما ندارد. هر فردی باید با تلاش و کوشش خود کاربرد ها و توانایی های مغز خود را پیدا کند.

گفته آقای برایان تریسی چندین سال در ذهن من باقی ماند و همواره تلاش می کردم خودم را بهتر بشناسم. برایم مهم بود که بدانم در چه شغلی مناسب تر عمل می کنم. می خواستم بدانم که اساسا برای چه ساخته شده ام.

خبر خوش این است که با شخصیت شناسی به روش MBTI می توان به ترجیحات خود پی برد. MBTI دفترچه راهنما شما برای شناخت ترجیحات شما است.

از شما دعوت می کنم مقاله شخصیت شناسی و MBTI در محیط کار را نیز مطالعه نمایید.

قبل از آنکه با شخصیت شناسی آشنا شوم، از کار کردن با مدیران مختلف به نتیجه جالبی رسیده بودم. بعد از چندین سال کار کردن با مدیران مختلف به این نتیجه رسیده بودم که من مدیر ناپذیر هستم. این واژه را خودم اختراع کرده بودم و منظورم این بود که اگر مدیر من بخواهد در ریز جزئیات کاری من وارد شود با او مشکل پیدا می کنم. من با مدیرانی خوب کار می کردم که مسئولیت کامل کار را به من می داند. در عوض با چند مدیری که سعی می کردند مراحل انجام کار را نیز خودشان دنبال کنند به مشکل بر خورده بودم.

پس از آشنایی با شخصیت شناسی، به نتیجه جالبی رسیدم. شخصیتی که در آزمون و گارکاه MBTI برای من مشخص شده است، از کنترل شدن بیزار است. این به نوعی مدیر ناپذیر بودن من را تایید می کند. علاوه بر آن بسیاری دیگر از رفتار های خودم را در محیط کار درک کردم.

برای مثال یکی از مشکلاتی که من همواره با آن روبه رو بودم صحبت در جلسات بود. وقتی در جلسه ای از من سوالی می شد، باید فکر می کردم و سپس جواب می دادم. این کار من باعث می شد که همکاران دیگر فکر کنند که من موضوع را نمی دانم. حتی گاهی اوقات همکاران دیگری بودند که با اطلاع اندک از موضوع شروع به صحبت می کردند. من همیشه این سوال برای خودم پیش می آمد که چرا من نمی توانم مانند دیگران به راحتی شروع به صحبت کنم.

اکنون که به شخصیت شناسی مسلط شده ام، می دانم که به عنوان یک درون گرا رفتارم کاملا طبیعی بوده است. من بطور طبیعی ترجیح می دهم که اول فکر کنم و وقتی در ذهن خودم به جمع بندی رسیدم در مورد نتیجه صحبت کنم.

اما افراد برون گرا در هنگام فکر کردن حرف می زنند. یعنی آنها بطور طبیعی بلند بلند فکر می کنند.

برای پیدا کردن شخصیت خودم باید چکار کنم

مشخص کردن تیپ شخصیتی روش های گوناگونی دارد. شرکت در دوره های شخصیت شناسی، مطالعه کتاب های مربوطه و انجام تست های شخصیت شناسی می تواند به شما کمک کند.

اغلب مدرسین دوره به شما می گویند که تست زدن بدون شرکت در کارگاه فایده ای ندارد و احتمال اشتباه زیاد است. البته این اساتید از جهاتی درست می گویند. تست های شخصیت شناسی برای افرادی که کاملا مانند ترجیحات خود زندگی و کار می کنند درست است. اما برای کسانی که به دلایل مختلفی مانند تربیت و اجبار خانواده، آموزش های مدرسه و دانشگاه و مهم تر از آن انتخاب شغل های مخالف با ترجیحات اصلی تغییر کرده اند آنها را به اشتباه می اندازد.

کتاب برای آشنایی با شخصیت شناسی

کتاب مناسب برای شروع آشنایی با شخصیت شناسی کتاب “تکنیک های شخصیت خوانی” نوشته “پل تایگر” و “باربارا بارون تایگر” است. این کتاب توسط انتشارات پیک بهار به چاپ رسیده است و در حدود ۲۴۰ صفحه می باشد.

این دو نویسنده کتاب بزرگ دیگری نیز با نام “شغل مناسب شما” دارند. این کتاب را انتشارات نقش نگار به چاپ رسانده و چاپ ششم آن حدود ۴۷۰ صفحه دارد.

دوره آشنایی با شخصیت شناسی

از معتبر ترین و با تجربه ترین کسانی که در زمینه شخصیت شناسی فعالیت می کنند آقای دکتر علیرضا شیری، موسسه خانه توانگری طوبی می باشند.

آدرس وبسایت ایشان https://www.tavangary.com بوده و شما می توانید با کلیک برروی عکس زیر به این وبسایت دسترسی پیدا نمایید.


0 0 رای ها
امتیاز دهی به نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها