نام کتاب: سطل شما چقدر پر است

نویسنده: تام راث و دانالد کلیفتون

تا قبل از دهه ۱۹۵۰ میلادی، روانشناسان به دنبال چیزهایی بودند که در انسان ها نادرست است. اما با تلاش دکتر دانالد کلیفتون، مبنای جدیدی پایه گذاری شد. وی به این فکر افتاد که شاید مهم تر باشد که مطالعات بر این اساس انجام شود که چه چیز در انسان ها درست است.  کتاب “سطل شما چقدر پر است” سرشار از تفکرات مثبت اندیشی است.

بطور حتم برای شما اتفاق افتاده است که با خوبی کردن به دیگران حال شما هم خوب شده است. احساس کمک به هم نوع بسیار شیرین و دوست داشتنی است. اما شاید شما هم به تاثیر پذیری ما از رفتار بدی که با دیگران انجام داده ایم فکر نکرده باشید. گاهی اوقات حال روحی ما خوب نیست اما دلیل آن را به درستی نمی دانیم.

ایده سطل و ملاقه، تاثیر متقابل رفتار های خوب و بد ما را نسبت به دیگران تشبیه کرده است. طبق این ایده خلاقانه، هر کدام از ما یک سطل نامرئی داریم. این سطل به نسبت آنچه دیگران به ما می گویند و یا در حق ما انجام می دهند، پر و خالی می شود. زمانی که سطل ما پر است احساس خوبی داریم. و زمانی که سطل ما خالی است احساس ناخوشایندی به ما دست می دهد.

از سوی دیگر، هر کدام از ما ملاقه ای نامرئی نیز در اختیار داریم. زمانی که با گفتن حرف های خوب به دیگران از آن استفاده می کنیم، علاوه بر اینکه سطل آنها را پر می کنیم، سطل خودمان نیز پر می شود. همچنین زمانی که با گفتن یا انجام کارهایی آنها را می رنجانیم، سطل آنها و خودمان را خالی می کنیم.

وقتی سطل ما پر است دیدگاه مثبت داریم. هر قطره از این سطل ما را قوی تر و خوش بین تر می کند. اما وقتی سطل ما خالی است دیدگاه منفی در ما تقویت می شود و اراده ما ضعیف می شود.

ما هر روز حق انتخاب داریم. می توانیم با مثبت اندیشی خود و  پر کردن سطل های دیگران به آنها انرژی بدهیم. یا اینکه می توانیم با کاستن از سطل آنها، باعث ضعیف شدن آنها بشویم. این انتخاب ما بسیار مهم است و بر روی روابط ما با دیگران، بهره وری، سلامت روان و شادمانی ما تاثیر می گذارد.

 

کتاب “سطل شما چقدر پر است” در ۶ فصل دسته بندی شده است.

فصل اول با عنوان “مرگ های ناشی از منفی بودن”، به بررسی موضوع مرگ سربازان آمریکایی در اردوگاه اسرای جنگی کره شمالی می پردازد. مرگ های هولناکی که فقط به واسطه تاثیرات روانی ناشی از احساسات منفی نسبت به همنوعان ایجاد شده بود. تقویت رفتار های نا پسندی مانند خبر چینی، عیب جویی از خود، از بین بردن وفاداری به مقام بالاتر و کشور و همچنین جلوگیری از دریافت خبر های مثبت از سوی خانواده.

فصل دوم کتاب با عنوان “مثبت بودن، منفی بودن، بهره وری” به تاثیرات تشویق کارمندان در سازمان ها می پردازد. طبق تحقیقات انجام شده، افرادی که بطور مرتب مورد تشویق و تحسین قرار می گیرند رفتار های خوبی از خود نشان می دهند. بهره وری در این افراد بالا می رود. تعهد آنها نسبت به همکارانشان بالا می رود. احتمال اینکه در سازمان باقی بمانند بیشتر می شود. وفاداری و رضایت بیشتری از مشتریان دریافت می کنند. همچنین سوابق ایمنی بیشتر و حوادث کمتری در کارشان دارند.

فصل سوم با عنوان “تمام لحضات با ارزش هستند” به اهمیت لحظه لحظه هر روز ما می پردازد. طبق نظریه دانیل کانمن دانشمند برنده جایزه نوبل، ما در یک روز بیداری به طور تقریبی بیست هزار لحظه ویژه را تجربه می کنیم. هر لحظه چند ثانیه به طول می انجامد. هر کدام از این لحظات می توانند مثبت یا منفی باشند. اما مهم این است که ممکن است در یکی از این لحظه های کوتاه، اتفاقی رخ دهد و زندگی شما را به کلی دگرگون نماید.

در فصل چهارم با عنوان “داستان تام: یک سطل لبریز” به تاثیر ژنتیک برروی میزان مثبت اندیشی افراد می پردازد. آنچه مسل است مثبت بودن یا منفی بودن افکار افراد ژنتیکی است. اما محیط و افرادی که ما با آنها در ارتباط هستیم بطور مستقیم برروی کاهش یا افزایش احساسات مثبت و منفی ما دخیل هستند.

 

عنوان فصل پنجم “آن را شخصی بسازیم” نام دارد. آنچه مسل است اهمیت پر کردن سطل هر شخص به روش مورد پسند خودش می باشد. نکته این است که برای پر کردن سطل هر کسی راه های متفاوت و ویژه ای وجود دارد. اما روش مشخص و همگانی برای تشویق افراد وجود ندارد. ممکن است یک روش برروی برخی افراد به درستی ایجاد انگیزه کند اما برای بسیاری افراد کار ساز نباشد. حتی ممکن است تشویقی که شما فکر می کنید الهام بخش است، برروی طرف مقابل نتیجه معکوسی ایجاد کند.

 

فصل ششم با عنوان “پنج تدبیر برای بالا بردن احساسات مثبت” می باشد. این تدبیر ها شامل اجتناب از کاستن سطل، برجسته کردن آنچه درست است، به دست آوردن دوستان خوب، بخشش بدون انتظار و تغییر دادن قانون طلایی است. چهار تدبیر اول از نام آنها قابل پیش بینی است. تغییر دادن قانون طلایی به جمله معروف “با دیگران همان کاری را انجام دهید که مایلید آنها نسبت به شما انجام دهند”. با تغییر این قانون، پیشنهاد می شود: “نسبت به دیگران آنچنان رفتار کنید که از شما می خواهند با آنها رفتار کنید.

 

کتاب “سطل شما چقدر پر است” توسط شرکت نشر البرز منتشر شده است.

این کتاب مثبت اندیشی را می توانید از فروشگاه ما تهیه نمایید: سطل شما چقدر پر است

0 0 رای ها
امتیاز دهی به نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها